info@dastech.be

0495/900.775

Ventilatie

Een gezond binnenklimaat door stille en zuinige ventilatie

VENTILATIE

Ventilatie is een noodzaak in moderne goed geïsoleerde woningen.

Om te kunnen genieten van een optimaal binnenklimaat moet uw ventilatiesysteem zorgen voor voldoende gezonde lucht in de woning. Dit kan zowel via balansventilatie als via een systeem C gebeuren.

Doordat wij steeds kiezen voor kwalitatieve producten en een doordacht kanaalontwerp krijgen onze klanten steeds een uiterst zuinige en stille installatie.

HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN?

Balansventilatie

Bij een ventilatie systeem D, ook balansventilatie genoemd, gebeurt zowel de toevoer van verse lucht als afvoer van vervuilde lucht mechanisch. Beide luchtstromen kruisen elkaar in een warmtewisselaar waar de warmte van de afgevoerde lucht wordt gebruikt om de toegevoerde lucht voor te verwarmen. Op deze manier wordt er in de warmtewisselaar tot 95% energie bespaard.

Systeem C+

Systeem C voorziet enkel in een mechanische luchtafvoer. De toevoer van de verse lucht gebeurt door regelbare roosters in ramen, muren of rolluikkasten.

Een ventilator zuigt in de natte ruimtes zoals de keuken, badkamers, toiletten en wasplaats de vochtige lucht weg en brengt deze naar buiten. Via deurroosters of gleuven onderaan de deur wordt deze luchtstroom doorheen de verschillende ruimtes verspreid. Wordt er een gestuurde regeling op basis van CO2 of vochtigheid toegepast dan spreekt men van een systeem C+.

Kanalen

Een doordacht en goed geplaatst kanaalsysteem is de ruggegraat van het moderne ventilatiesysteem.

Door een optimaal kanaalontwerp wordt de uiteindelijke inregeling al tijdens de ontwerpfase voor een groot deel uitgevoerd.

Overspraak en geluidshinder worden vermeden en een later onderhoud wordt makkelijker gemaakt. De luchtweerstand van de kanalen dient minimaal te zijn om het energieverbruik te minimaliseren. Zeer bepalend is uiteraard ook de keuze tussen opbouw- of instortkanalen

Ventielen

Ventielen en roosters vormen de afwerking van het ventilatiesysteem.

Ze vormen een zichtbaar en functioneel deel van de binnenkant van uw woning.

Naast het esthetisch aspect dat van belang is voor de keuze tussen ronde ventielen, vierkante ventielen, roosters of spleetroosters is ook de functie van belang.

De ventilatie-debieten en de luchtverdeling in de verschillende ruimtes wordt immers voor een groot stuk bepaald door de correcte keuze en regeling van de ventielen.

Adres

Kattestraat 15, 2811 Hombeek-Mechelen


Email

info@dastech.be


Telefoon

0495/900.775